Tags

Featured Posts

Random Posts

Recent Posts

2017. november 17., péntek

Így legyél a legjobb: Tedd le a közösségi médiát!

Írta: Rontó Zsolt

Előző cikkemhez kapcsolódva igyekszem majd egy-egy cikkben megtalálni a titkos összetevőit annak, hogy valaki hogyan lehet a legjobb az életben.

Leginkább saját élettapasztalatokból fogok meríteni forrást az olvasni valóhoz. Egy kicsit nehézkesen indulnak el a gondolatok a fejemben ezért próbálok valami megfogható kezdő gondolatot találni, amire aztán végig fel tudnám építeni a gondolatmenetemet.

Előző cikkemben a szociális média felületek böngészésének hosszú és vége láthatatlan folyamáról írtam. Ezek sajnos mindig ott lesznek körülöttünk, és egyre inkább azt veszi észre az ember, hogy nem tud ezek nélkül élni.

Azonban ismerek néhány embert, akik nem használják ezeket az oldalakat, és mégis boldogan tudják élni az életüket. Persze gyakran jön a kifogás, hogy "de ha én törölném magam ezekről a felületekről, akkor lemaradnék egy csomó dologról." Ez nem feltétlenül van így. Meg lehet oldani, hogy ne kelljen nap mint nap több órát azzal tölteni, hogy böngészed a hírfolyamot, vagy az üzenőfaladat.  Ritkán kapunk belőle fontos információkat, így tehát ha nem lenne nem is maradnánk le semmi fontosról. Viszont ezt nyilván nem könnyű megszakítani, egyik napról a másikra. Nehéz azt mondani, hogy vége. Ezért van egy egyszerűbb megoldás ennél.

Step by step- ahogy az angol mondaná. Lépésről lépésre kell csökkentenünk az adagot. Először csak egy-egy napra engedjük el a közösségi oldalak mágikus vonzását, hogy valami olyat kezdjünk  a felszabadult idővel, ami felépíti az embert, ami előre haladást biztosít, ami segít abban, hogy a feladatainkat elvégezzük.

Ennek a lépésnek egy ideig lehet, hogy nem érezzük majd kellőképpen a hatását. De nem szabad feladni, mert idővel sokkal jobb lesz majd.  Viszont csak, akkor lehetünk sikeresek, ha  rendszeresen, elengedjük a közösségi oldalak szorongató kezeit, hiszen csak így tudunk kilépni a gödörből.

A felszabadult idő elsőre sokak számára nehezítő körülmény lehet, mert hirtelen nem tudnak vele mit kezdeni. Ezért érdemes úgy tervezni ezeket a kisebb megszakításokat, hogy a felszabadult időre van valami előre meghatározott terv, amit végre tudunk majd hajtani. Érdemes ebben a sorrendben megfogni a dolog lényegét. Szervezzünk programokat magunknak, hogy megfeledkezzünk a közösségi médiáról! A dolog egyetlen buktató tényezője az lehet, hogy a sok feladat nehézséget okoz, és kibúvóként újra a telefon vagy a gép előtt találjuk magunknak.

Tehát fontos a jó sorrend. A közösségi média legyen a kiinduló pont és ehelyett tervezzen mást az ember. Ne fordítva. Ha ez megvan, tovább léphetünk arra, hogy mik legyenek ezek a plusz programok, kihívások, feladatok, amik kitöltik az ember szabadidejét.




Nincsenek megjegyzések:
Írj megjegyzés

Szeretnél értesülni a legfrissebb hírekről?
Iratkozz fel hírlevelünkre! !