Tags

Featured Posts

Random Posts

Recent Posts

2017. december 9., szombat

Így legyél a legjobb: Tedd le a közösségi médiát! De mi legyen utána?

Írta: Rontó Zsolt

Ahogyan azt az előző bejegyzésben ígértem, ma megpróbálok összeszedni egy-két érdekes és izgalmas ötletet arra az esetre, ha rászántad magad arra, hogy kevesebb időt tölts közösség média használatával, de nem tudod, mit kezdj  a szabadidőddel.

Jelenlegi tanulmányaimat a Rekreáció szervezés és egészségfejlesztés szakon töltöm. Ez sokaknak lehet, hogy nem mond semmit, vagy nagyon keveset. Van egy betanult szövegem arra, hogyan magyarázzam el, mit is takar ez valójában. A kijelentés nem biztos, hogy teljesen helytálló, és biztos, hogy sokan bele tudnának kötni, de véleményem szerint a rekreáció a szabadidő hasznos eltöltését tanítja meg nekünk.

Tapasztalataim alapján az emberek többségének a szabadidőről egyből  olyasmi jut eszébe, ami mindent magában foglalhat a munkát kivéve. Azonban a közösségi média fogyasztásával töltött felszabadult időt másra is fordíthatjuk, sőt akár dolgozhatunk is helyette. Ez ugyanis egy jó program forrása lehet. 

Ha az ember túl sok időt tölt a közösségi médiák böngészésével, előfordulhat, hogy a munkájában nem teljesít úgy, ahogy kéne. Tehát ha heti szinten egy-két napra felhagy ezeknek a tartalmaknak az értelmetlen böngészésével, akkor a felszabadult időt fordíthatja munkára, így akár fejlődhet is abban, amit csinál, és előrébb juthat. Fontos, hogy itt nem plusz munkát kell vállalni, hanem megcsinálni mindazt, amit alapvetően elvárnak egy munkahelyen.

Azonban, ha az illető a munkában jól teljesít, a közösségi média viszont mégis felemészti a szabadidejét, akkor érdemes  új hobbit keresni, de nagyobb időt szentelhetünk a  személyes kapcsolatok fejlesztésére is. Persze ez komplikáltabb, mint ráírni valakire chat-en. De régen nem így működtek a dolgok, azonban az, hogy a mai világban megvan ehhez a lehetőségünk, nem szabad, hogy a személyes kapcsolatok elhanyagolását eredményezze. Persze nagy könnyebbség, hogy csak úgy ráírhatunk a másikra, de ne csak ott beszélgessünk. Invitáljuk meg a másikat egy találkozóra, hogy személyesen tudjunk kommunikálni egymással. Így tulajdonképpen a szociális életünket sem hanyagoljuk el, csupán más formában éljük át.


Nincsenek megjegyzések:
Írj megjegyzés

Szeretnél értesülni a legfrissebb hírekről?
Iratkozz fel hírlevelünkre! !