Tags

Featured Posts

Random Posts

Recent Posts

2018. január 10., szerda

Így legyél a legjobb: Vedd fel az atlétádat!

Írta: Rontó Zsolt

Cikksorozatom előző két részében arra próbáltalak buzdítani titeket, hogy töltsetek kevesebb időt a közösségi média előtt, és tanácsokkal láttalak el titeket, hogy a felszabaduló időt hasznosan töltsétek el. Most azonban egy nagy titkot fogok elárulni nektek.

Amit én mindenképpen javasolnék, ha már időd felszabadult, és új, hasznos dologba kezdenél, az pedig az hogy kezdj valamilyen sportba. A sportnak megannyi jótékony hatása van, amikből tanulmányt is lehetne írni, ezért nem mennék bele részletesen, azonban kicsit kifejteném az én nézőpontomból is a hasznosságát.

Tételezzük fel, hogy elértük, hogy már nem akarunk annyit lógni a világhálón. Ezért heti két három alkalommal egy teljes napra elfelejtjük annak vonzását, csalogató hívó szavát. Viszont, hogy ne essünk vissza ebbe a függésbe, szükségünk van olyan programokra, tevékenységekre, amik lekötik a figyelmünket. Erre nagyon jó a sport. Sokan lesznek olyanok, akik még sosem sportoltak komolyan, ezért leginkább számukra lesz nehéz. Belekezdeni valami újba sokszor fárasztó és macerás. Kitartást igényel, de ezt nagyon fontos belátnunk az életben, hogy mindenhez kell kitartás. Sőt egyes feladatokhoz akaraterőre is nagy szükség van és igenis meg kell lépni a lépést, ha az élet úgy kívánja. Más területeken is szembejöhet velünk egy olyan döntés vagy egy olyan feladat, aminek a meglépéséhez szükség van ezekre a képességekre. Azonban lehet, az ilyen hirtelen vagy váratlan eseményeknél mégis tudunk dönteni, így itt sem kell, hogy gondot okozzon.

Meg kell győznünk magunkat, hogy jól fogunk cselekedni. Biztosítani kell magunkat arról, hogy amit teszünk, az jó. A sporttal ez is tud fejlődni. Véleményem szerint, akik sportolnak, nagyobb akaraterővel rendelkeznek. Így ha még az elején félsz is belevágni, bízz abban, hogy idővel, ezzel a képességgel más problémákat is meg fogsz tudni oldani, és más akadályokat is le fogsz tudni győzni. Mert amit anno önerőből elkezdtél abból, olyan erő szabadult fel, amivel akár az egész világot megválthatod.




Nincsenek megjegyzések:
Írj megjegyzés

Szeretnél értesülni a legfrissebb hírekről?
Iratkozz fel hírlevelünkre! !