Tags

Featured Posts

Random Posts

Recent Posts

2017. november 2., csütörtök

Így legyél a legjobb- Foglalkozz a saját életeddel!

Írta: Rontó Zsolt

Az életben sok olyan dolog történik veled, amire nem vagy befolyással. Sokszor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy te szeretnéd. Ezek nem minden esetben rosszak, de előfordul, hogy nagyon elveszik az ember életkedvét. Nagyon kell figyelni arra, hogy ilyenkor minél gyorsabban kilábaljunk a problémából, vagy túllendüljünk a gondokon.

Életem során sokszor velem is történtek hasonlók. Ezekben a nehéz időszakokban kellett nagyobb figyelmet fordítanom magamra, ugyanis könnyen előfordul az emberrel, hogy belefeledkezik a bánatába.


Ezek az események változó gyakorisággal történnek meg. Talán mi is hasonló helyzetben lévő ezekkel az emberekkel, vagy ismerünk ilyen személyeket. Néhányukat gyakran mázlistának hívunk, amiért a szomorú események  kevesebbszer jelennek meg az életükben. Természetesen az, hogy ritkábban történnek velük rossz dolgok, nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem is történik velük. Viszont fontos belátnunk, hogy ha nem ismerjük személyesen az illetőt, tehát nem közeli barátról vagy családtagról beszélünk, nem tudhatjuk, hogy az ő életében is megjelennek-e ezek a momentumok, de könnyen lehet, hogy nem mutatja ki felénk, vagy továbblendül rajta. Önerőből megoldást keres a problémára, és megoldja azt. Ettől még ezek az emberek nem lesznek kiváltságosak.

Külső szemlélőként sokszor előfordul, hogy nem egyenrangú felekként tekintünk egymásra. Irigykedünk a másikra, hogy milyen jó élete van. Ez a hozzáállás is bevonzhat kisebb rossz eseményeket. Ugyanis, ha nagyon belefeledkezünk abba, hogy a másiknak milyen jó, előfordul, hogy a saját életünket elhanyagoljuk, és ha nem figyelünk, gyakoribbá válhatnak a negatív vonzáskörű történések. Az események, amik másokkal történnek, nem köthetnek le jobban minket a saját életünknél. Sajnos a mai világban viszont ez egyre gyakoribbá válik. Szerintem mindenki tudja, hogy mire gondolok. A különböző közösségi oldalak egyértelműen azt is elősegítik, hogy mások életével foglalkozzunk. Ami nem feltétlenül baj, csak akkor, ha nagyon aránytalanul végezzük, túl sok időt töltve ezzel a számítógép vagy a telefon vagy táblagép előtt. 

Persze ezek az oldalak azért jöttek létre, hogy megosszuk egymással azokat az élményeket, amik boldoggá vagy szomorúvá tesznek minket. Azonban ezeknek az egész napos nézegetése tönkre teheti a saját életünket. Ebből következhet, hogy  mi a különböző komplexusaink miatt nem is fogunk megosztani semmit az ismerőseinkkel. Ez viszont újabb problémákat szülhet, és újra visszaesünk a szomorúság, letargia mélységébe. Tudom, hogy ezek nagy része eléggé szélsőséges és kisarkított példa, de sajnos előforduló eset, így a témában fontos szerepet tölt be. Ugyanis ezen  mélységek megmászásáról fogok írni a későbbiek folyamán.


Nincsenek megjegyzések:
Írj megjegyzés

Szeretnél értesülni a legfrissebb hírekről?
Iratkozz fel hírlevelünkre! !