Tags

Featured Posts

Random Posts

Recent Posts

2019. június 13., csütörtök

Nyári diákmunka? Mégis, kinek jó az? NEKED!


Igazad van. Jár a pihenés az egész éves tanulás után. Utazni, pihenni, fesztiválokra menni, egész nap játszani a gépeden, csetelni a haverokkal kötöttségek nélkül. Biztos számos lehetőség megfordul a fejedben. A nyári szünidő 8-11 hét, 56-77 nap. Mit szólnál, ha ebben az időszakban lehetőséged lenne pár hét önismeret fejlesztésre, a nyelvtudásod spontán fejlesztésére, bővülne a kapcsolati tőkéd, kinyílna előtted egy új világ, létrehozhatnál valami hasznos dolgot, miközben helytállnál egy speciális kihívás programban? Ha tetszenek ezek a lehetőségek, nincs más dolgod, csak keresni magadnak pár hét nyári munkát…
Miért jó ez neked? Mutatok 10 érvet, ami biztosan elgondolkodtat.

  1. Teljesen függetlenül, szülői felügyelet nélkül kipróbálhatod magad abban, hogy képes vagy-e önálló döntéseket hozni, komolyabb feladattal megbirkózni. Ha sikerül, javul az önbecsülésed, nő az önbizalmad, felismered a lehetőségeidet.
  2.  Ha olyan munkát vállalsz, ami a karrier céljaidhoz illeszkedik, beírhatod az önéletrajzodba, mint szakmai gyakorlat. Emellett rutint szerzel, összekapcsolhatod a már megszerzett elméleti tudásodat a gyakorlattal.
  3.  Különböző helyeken végzett nyári munka megmutatja, mi az, ami igazán illik hozzád, ha karrierben gondolkozol, és mi az, ami nem.
  4.  Pénzt kapsz a munkádért, amit szabadon elkölthetsz olyan dolgokra, amikre régen vágysz. Meglátod, milyen jó érzés pénzt keresni, és a saját jogon szerzett jövedelmet elkölteni.
  5.  Új embereket ismerhetsz meg, akikkel megtanulsz kommunikálni. Az embereken keresztül új nézeteket, sorsokat, életeket ismersz meg, ami barátokat hozhat, kapcsolatokat mélyíthet el.
  6.  Nem fogsz unatkozni a nyáron. Már az első 1-2 hét szünidő után rá fogsz jönni, hogy eleget aludtál, elutaztak a barátaid, zsibbad az ujjad a sok billentyű nyomkodástól, kívülről tudod a kedvenc magazinjaid tartalmát, nincs annyi új infó a közösségi oldalakon, mint ahányszor átpörgeted, agyára mész a szüleidnek, a tesóidnak. Kellene valami változatosság. Ez lehet az, ha elmész pár hétre dolgozni.
  7.  Felnőttként fognak kezelni. Ez nagyon klassz érzés. Persze ehhez az is kell, hogy te magad is felnőttnek tekints magadra. Rájöhetsz, hogy minden nap tenned kell valamit a megbecsülésért. Felkelni, feladatokat elvégezni a lehető legjobb tudásod szerint, felelősen döntéseket hozni stb.
  8.  Kipróbálhatod milyen, ha naponta kihívásokkal találkozol, amik próbára tesznek. Erősebb leszel? Feladod? Hogyan oldod meg? Hogyan viszonyulsz a hierarchiához (főnök-beosztott viszony)?
  9.  Sok helyen szükséged lehet a tanult idegen nyelvre. Ha azt szeretnéd, hogy a tudásod bővüljön, aktív maradjon, jó lehetőség, ha olyan munkát végzel, ami támogatja ezt. Plusz élmény, hogy pénzt is kapsz a gyakorlási lehetőségért.
  10.  Kiegyensúlyozott lesz a nyarad. Pihensz is, és aktív teremtő, alkotó dolgot is csinálsz.



Szuhai Nóra
Pályaválasztási Tanácsadó

Nincsenek megjegyzések:
Írj megjegyzés

Szeretnél értesülni a legfrissebb hírekről?
Iratkozz fel hírlevelünkre! !